Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Android drži 83% tržišta, Samsung vodeći proizvođač

Gartner je objavio kvartalne podatke o trendovima na tržištu mobilnih telefona. Ubedljivo vodeći proizvođač po isporukama je Samsung.


Korejski proizvođač je u trećem kvartalu ove godine isporučio preko 73 miliona smartphonea čime je osvojio 24,4% tržišta. Iako impresivan, rezultat je slabiji u odnosu na isporuke od 80 miliona uređaja i udeo od 32% iz usporedivog razdoblja godinu ranije. Apple je s isporukama u visini od 38 miliona iPhone-a imao udeo od 12,7% što je rast u odnosu na prošlogodišnje isporuke u visini od 30,3 miliona, i tržišni udeo koji je iznosio 12,1%. 

Treće mesto po isporukama praktično dijele Huawei, Xiaomi i Lenovo s isporukama između 15 i 16 miliona uređaja, te udelima redom od 5,3%, 5,2% i 5%. Najveći rast u odnosu na prošlu godinu zabeležio je Xiaomi koji je prošle godine isporučio tek 3,6 miliona uređaja. 

Ukupno je tokom kvartala isporučen 301 milion smartphonea što je osetan rast u odnosu na 250 miliona iz trećeg kvartala prošle godine. Među operativnim sistemima, prvo mesto drži Android sa 83%, sledi iOS s 12,7%, zatim Windows (Phone) sa 3%.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.