Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple iPhone 6S i iPhone 6S Plus poznate cene

Već par dana je poznat službeni datum (9. septembar) kada ćemo konačno uživo moći videti šta je novo sa iPhone 6S i iPhone 6S Plus modelima pripremio Apple. Ali, sada iz holandskih izvora stižu informacije vezano za cene novih iPhone-a.


Srećom po buduće vlasnike iPhone 6S i iPhone 6S Plus uređaja, Apple je nastavio voditi istu poslovnu politiku kao i prošlih godina po pitanju cene. Naime, novi 6S modeli u odnosu na prošlogodišnju šesticu neće koštati niti centa više, što je svakako veliki plus, ali Apple je zaslužio i jedan veliki minus, o čemu ćemo malo kasnije.

Krenimo prvo s cenama, novi iPhone 6S kapaciteta 16 GB koštaće 699 američkih dolara, dok su cene 64-gigabajtnog i 128-gigabajtnog modela više za 100, odnosno, 200 američkih dolara u odnosu na početni model i iznose 799 i 899 američkih dolara.

Plus modele će buduću kupci dobiti po cenama uvećanim za 100 američkih dolara u odnosu na "obične" 6S modele, pa će tako za 16-gigabajtni iPhone 6S Plus biti potrebno izdvojiti 799 američkih dolara, za 64-gigabajtni Plus model 899, a za 128-gigabajtni Plus model - čitavih 999 američkih dolara.

Sad što se tiče malopre spomenutog minusa - uprkos raznim šuškanjima kako je Apple konačno odlučio izbaciti 16-gigabajtni model iz ponude, te ga zameniti 32-gigabajtnim, od toga nažalost kako vidite nema ništa. Već smo ranije pisali o tome kako je 16-gigabajtni model obična navlakuša, a ovaj najnoviji će biti još i veća.

Naime poznato je kako će novi "S" modeli dobiti bolju kameru koja će umesto rezolucije od 8-megapiksela, stići s rezolucijom od 12-megapiksela. Kada se tome pridoda i podrška za snimanje videa 4K kvaliteta ostaje pitanje čemu onda 16-gigabajtni model? Pogotovo kada se zna kako korisnici ne dobijaju deklarisanih 16 GB, već u najboljem slučaju oko 11-12 GB.

Ali, bilo kako bilo pričekajmo 9. septembar kada će Apple predstaviti iPhone 6S/iPhone 6S Plus, možda nam tada i objasni razlog zadržavanja 16-gigabajtnih modela na pragu 2016. godine. Što se prodaje tiče, na američkom tržištu prodaja novih iPhone-a kreće od 18. septembra, a na holandskom nedelju dana kasnije - od 25. septembra.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.