Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple iPhone 8 i iPhone 8 Plus zvanično predstavljeni

Apple je predstavio najnoviju generaciju svojih mobilnih telefona. stigli su iPhone 8 i iPhone 8 Plus, koji po izgledu nemaju većih promena u odnosu na prethodnike.


Oba telefona koriste novi šestojezgarni procesor, koji nosi ime A11 Bionic i 25% je brži od prethodnika. Sadrži novi GPU koji je 30% brži od onog na A10 Fusion.

iPhone 8 donosi novi 12 MP senzor kamere, koji je brži i fizički veći. iPhone 8 Plus takođe donosi novi senzor sa dvostrukom kamerom, od kojih jedna ima f/1.8, a druga f/2.9 otvor blende. Tu je i novi Potret način koji dodatno podešava svetlost.

Poboljšan je i ekran pa tako iPhone 8 i iPhone 8 Plus imaju istu TrueTone tehnologiju sa 10,5-inčnog iPad-a Pro, s automatskim podešavanjem boja s obzirom na ambijantalno svetlo.

Poboljšanja u kameri odnose se i na kvalitet videa, jer iPhone sada podržava 4K 60 fps, dok usporeni video podržava 240 fps u 1080p rezoluciji.

Zanimljivo što iPhone napokon podržava bežično punjenje. Apple će bežično punjenje novih iPhone-a uskladiti sa standardom Qi, a bežične punjače nekih proizvođača biće moguće nabaviti i u Apple prodavnicam.

iPhone 8 i 8 Plus dolaze samo sa 64 i 256 GB, a cene im kreću od 699 i 799 dolara. U prodaji će se naći 22. septembra. iOS 11 će moći da se preuzme od 19. septembra.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.