Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple iPhone X u izradi košta samo 357 dolara

I dok će cena kod nas kada se pojavi biti preko 150.000 dinara, Apple-ov iPhone X američku kompaniju košta samo 357,50 dolara (oko 36.500 dinara), otkrila je analiza koju je objavio Reuters.


Ista ta analiza navodi kako Apple po svakom prodatom iPhone-u X zaradi više nego na nedavno predstavljenom iPhone-u 8, odnosno bruto marža im je 64%, dok je na osmici ona 59% (taj model se prodaje po 699 dolara). 

Analizu svih delova obavila je kompanija TechInsights te su utvrdili da iPhone X ima ekran koji košta oko 65,50 dolara, što je puno više od 37 dolara za ekran u 4,7-inčnom iPhone-u 8. Isto tako i čelični okvir iPhone-a X košta 15 dolara više nego onaj za osmicu (21,50 dolara). 

Naravno, ova analiza komponenti u obzir uzima samo sirovi trošak delova koje Apple mora da plati za svaki uređaj. Ono što se tu ne navodi su troškovi razvoja i istraživanja, razvoja softvera, oglašavanja, distribucije..., pa tako ova razlika prodajne i proizvodne cene i nije tačan prikaz zarade.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.