Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

BlackBerry u potpunosti prelazi na Android

"Kompanija nema nameru da odustane od sopstvenog BB10 operativnog sistema, jer isti odlikuje visok nivo bezbednosti i produktivnosti". Tako je barem pre koju nedelju tvrdio prvi čovek BlackBerry-ja, John Chen.


Sada koju nedelju kasnije iz BlackBerry-ja stižu potpuno drugačije informacije. Prema Damianu Tayu jednom od direktora te kompanije, BB10 operativni sistem biće napušten, a kompanija će se u skorijoj budućnosti u potpunosti preći na Android. Početak tranzicije prema Google-ovom OS-u započeo je sa PRIV modelom navodi Tay.

Kako Tay navodi Android je budućnost te stoga nema smisla da BlackBerry održava dve platforme i da jedna drugoj budu konkurencija. Nadalje navodi kako će im za potpunu zamenu platformi trebati još neko vreme, jer BlackBerry prvo mora poraditi na bezbednosti Android-a.

BlackBerry će u međuvremenu nastaviti s prodajom Classic i Passport modela koji se temelje na kompanijinom BB10 OS-u, jer su trenutno bezbedniji od Android-a, a kao takvi i zanimljivi državnim agencijama, svetskim vlada, vojsci i sl.

Pogledajte i Blackberry Priv

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.