Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

iPhone 6 sa novim ažuriranjem postaje iPhone 5

Dobro ste pročitali. Kako bi sačuvao bateriju, novi softver će smanjiti performanse uređaja.


Sledeće veliko ažuriranje softvera iPhone telefona dolazi sa opcijom koja će vam pomoći da produžite trajanje baterije što je duže moguće, naročito ako je ona pri kraju.

Naravno, ovo znači da će vaš iPhone smanjiti neke funkcionalnosti kako bi uštedeo bateriju.

Novi testovi koje je radio MacRumors blog pokazuju kako ovaj režim uštede radi. Koristili su GeekBench, popularni alat koji se koristi za proveru performansi telefona. Došli su do rezultata koji pokazuje da su performanse smanjene za čak 40%. Ovo znači da će vaš iPhone 6 raditi kao iPhone 5 ili 5S kada su performanse u pitanju, navodi 9to5Mac.

Ukoliko uključite ovu opciju, iPhone će se automatski prebaciti u Low Power režim, kada je baterija pri kraju. Telefon će pogasiti pozadinske aktivnosti, kao što su automatsko preuzimanje, proveravanje e-mail naloga, animacije i vizuelni efekti.

Ovo dolazi kao dobra nagodba. Tokom WWDC konferencije, Apple je rekao da Low Power režim u iOS9 može da produži bateriju iPhone-a za tri sata.

Dodavanje ovakvih opcija je veoma bitno za Iphone ali i za Android. Generalno, tehnologija baterija nije drastično napredovala u proteklih nekoliko godina. Tako da je na kompanijama da optimizuju operativne sisteme kako bi baterije duže trajale, prenosi Business Insider.

Izvor: mondo


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.