Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Meizu MX4 Ubuntu verzija

Poznati kineski proizvođač smartphonea - kompanija Meizu konačno je predstavila dugo najavljivanu Ubuntu verziju MX4 smartphonea.


Novi model na tržištu nosiće naziv - Meizu MX4 Ubuntu Edition.

Što se tiče samog hardvera tu nema nikakve promene u odnosu na Android verziju uređaja. Ekran je i dalje 5,36-inčni rezolucije 1.920x1.152 piksela, a pokretački SoC je i dalje MediaTek-ov osmojezgreni MT6595.

Potpuno identična situacija je po pitanju radne i memorije za skladištenje - 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. MX4 Ubuntu Edition takođe raspolaže sa pozadinskom kamerom rezolucije 20,7-megapiksela, prednjom rezolucije 2-megapiksela i baterijom kapaciteta 3.100 mAh.

Jedina promena je zapravo sam operativni sustav koji pokreće ugrađeni hardver. Usled toga napomenimo i kako je upotreba telefona bitno drugačija. Naime Ubuntu funkcioniše na principu gesta što će korisnicima klasičnih Android-a jedno vreme predstavljati manji problem - dok se ne naviknu.

Za sada je MX4 Ubuntu Edition dostupan isključivo na kineskom tržištu po ceni od 290 američkih dolara. Canonical navodi kako je kinesko tržište samo startno i kako ima nameru ovaj uređaj doneti i u prodavnice na evropskom tržištu.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.