Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Najpopularniji Android telefoni u 2014. godini

Da li možete da pogodite ko je prvi na listi? Lista najpopularnijih android telefona za 2014, napravljena na osnovu AnTuTu aplikacije, jedne od vodećih za merenje jačine, brzine i performansi telefona i tableta, nije mnogo iznenadila.


Prošle nedelje je AnTuTu objavio da je Meizu MX4 dobio nagradu za najbolji telefon 2014. godine, a sada da je najpopularniji android Xiaomi Mi 4, koji je prigrabio skoro 17 odsto svetskog tržišta. 

Na drugom i trećem mestu su Samsung Galaxy Note 3 i Samsung Galaxy S5, sa 15,69 odnosno 15,55 odsto tržišta. Dakle, pobeda je za dlaku.

Na četvrtom mestu je Xiaomi 3 sa 15,02 odsto tržišta, a potom sledi ASUS ZenFone 5 sa 10,72 odsto tržišta.

Lista pobednika pokazuje veliku razliku u procentualnoj zastupljenosti na tržištu između prva tri modela i svih ostalih. Takođe, jasno je da je kinesko tržište u razvoju, kao i da u velikoj meri doprinosi globalnom rangiranju svetskih proizviđača, ne samo android uređaja.

Samsun "šije" sve ostale, s obzirom na to da su iz ove kuće čak četiri modela zauzela prva mesta na listi 10 najpopularnijih, a modeli kojih do sada nije bilo na ovoj listi su OnePlus i Meizu, koji takođe potvrđuju činjenicu da kineskim proizvođačima biznis cveta.

Andrioid koji je peti na listi najpopularnijih je MEIZU MX 4 (10,68), a slede Samsung Galaxy Note 4 (9,53), OnePlus One (8,42), Google Nexus 5 (7,96) i Samsung Galaxy 4 (6,44).

Pogledajte i kako je izgledala lista najpopularnijih androida u prvom tromečeju 2014. i šta se do danas promenilo. Ko je bio na prvom, a ko na poslednjem mestu, sa koliko modela je dominirao Xiaomi, a sa koliko Samsung.

Izvor: mondo


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.