Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Nokia 2 telefon zvanično predstavljen

Predstavljen je novi Nokia 2 mobilni telefon, iz najnižeg cenovnog razreda. Dolazi u polikarbonatnom kućištu sa aluminijumskim okvirom i 5-inčnim LPTS LCD ekranom presvučenim Gorilla Glass 3 slojem.


Uređaj pokreće ne baš jaki Snapdragon 212 procesor, u kombinaciji sa samo 1 GB RAM-a. Radi se, doduše, o brzoj LPPDDR3 memoriji, ali 1 GB za normalan rad na Androida danas jednostavno nije dovoljno, makar i u najnižem cenovnom razredu. Bilo kako bilo, rezultate ćemo videti kad nam dođe na test.

Interna memorija donosi samo 8 GB prostora, ali je tu utor za memorijske kartice, čime se može proširiti do 128 GB, ali u tom slučaju bi vas kartica mogla koštati kao sam uređaj. Zadnja kamera ima senzor od 8 megapiksela, prednja 5, a prema prvim dostupnim informacijama, kamera donosi i novi algoritam za obradu slike.

Pored svega navedenog, Nokia 2 dolazi sa IP52 certifikatom, koji podrazumeva da je kućište otporno na prskanje. Operativni sistem je Android 7.1.1. Nougat, ali u HMD-u obećavaju brzu nadogradnju na Oreo. Najveći adut Nokije 2 trebao bi da bude baterija od čak 4100 mAh, ali i o tome kad nam dođe na test.

Uređaj će u EU biti dostupan od sredine sedećeg meseca, po ceni od 99 evra.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.