Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Nokia predstavila novi telefon Nokia 6

Mislili smo da će čekati MWC, ali stvari se očito odvijaju većom brzinom. Novi vlasnik Nokia brenda, finska kompanija HMD, službeno je predstavila model Nokia 6.


Uređaj dolazi u kućištu izrađenom od aluminijuma 6000, a specifikacije otprilike odgovaraju onima koje su juče procurele.

Nokia 6 ima 5,5-inčni 1080p 2,5D ekran, pokreće ga Snapdragon 430 procesor u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, a interna memorija ima 64 GB. Tu je još i ulaz za microSD karticu, 16 MP kamera sa PD autofokusom i 3000 mAh baterija. Kao softverski temelj, uređaj koristi Android 7.0 Nougat.

Nokia 6 je namenjena kineskom tržištu, gde će joj cena iznositi 1699 yuana, što je otprilike 230 evra.

Nadamo se da će nova Nokia put do kupaca pronaći i na našem tržištu, te da kvalitetom neće odstupati od prethodnog nivoa.

Ovo je prvi Nokijin smartphone otkako je kompanija 2013. godine proizvodnju prodala Microsoft-u, za kojeg smo videli da u svojoj nameri ovladavanja tržištem telefona nije uspeo. Nakon što je kasnije na svojim telefonima napustio Nokia brend i nastavio koristiti ime Lumia, Microsoft je zbog mnogih poteškoća prozivodnju ugasio.

Zbog ugovora sa Microsoft-om, Nokia nije bila u mogućnosti da prozivodi pametne telefone pod svojim imenom, što se promenilo prvim danom ove godine, kada je klauzula o zabrani prestala da važi.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.