Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Nubia X telefon sa dva ekrana

Jedna od najvećih dilema proizvođača mobilnih telefona danas je kako napraviti uređaj od ivice do ivice, ali bez zuba koji će sadržati prednju kameru.


Samsung razvija tehnologiju koja bi ugradnju selfie kamere ugradila ispod ekrana, kao što je sada slučaj sa čitačima otisaka prstiju, dok drugi, poput Oppa i Xiaomi-ja, pribegavaju rešenju sa kliznim mehanizmom.

ZTE Nubia ovaj će problem pokušati da reši bez prednje kamere, tako što ćete selfie praviti zadnjom kamerom, gde se nalazi i – dodatni ekran. Na ovaj način uređaj se oslobađa potrebe za prednjom kamerom, a na zadnjoj strani ionako već godinama gledamo staklo, koje je postalo skoro jednako skupo za promeniti u slučaju da se razbije kao i sam ekran.

Tako Nubia X dolazi sa prednjim ekranom od ivice do ivice, bez zuba, i sa malom bradom, tek toliko da se može reći da postoji. Dijagonala mu iznosi 6,26 inča, rezolucija 2280 x 1080 px, a pokrivenost prednje površine visokih 93,6%. Zadnji ekran, dakle onaj koji će vam pomoći u nameštanju za selfie, u dijagonali broji 5,1 inč sa rezolucijom od 1520 x 720 px, i fino je integrisan u ostatak površine. Istini za volju, videli smo i Meizu Pro 7 sa sličnim rešenjem, ali njegov ekran u odnosu na ovog je prilično mali.

Pored dva ekrana, Nubia X donosi i dva čitača otisaka prstiju ugrađena na bokove, što će omogućiti lakše otključavanje obema rukama u bilo kojoj poziciji.

Od ostalih detalja navedimo da je Nubia X pokretana Snapdragon-om 845 u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a, a sadrži i do 256 GB interne memorije. Donosi dvostruku 16+24 MP kameru, 3800 mAh bateriju i Android 8.1 Oreo.

Uređaj je namenjen kineskom tržištu, i mala je verovatnost da ćemo ga ugledati u Evropi. Bilo kako bilo, cena u Kini iznosi 3299 juana (417 evra) za 6/64 GB model, dok 8/256 verzija košta 4299 juana (512 evra).


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI


SANZAJ VIŠE O PORTALU
Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail office@kupimobilni.com.
Copyright © 2007-19 kupiMobilni.com. All rights reserved.