Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Predstavljen HTC One M9s telefon

HTC, tajvanski proizvođač smartphonea dodao je u svoju ponudu još jedan model iz svoje One serije.


Ovaj put je reč o One M9s smartphoneu koji se od One M9 modela razlikuje u tek par sitnica, poput pokretačkog SoC-a, količini radne i podatkovne memorije i u kvalitetu ugrađenih kamera.

Za početak recimo kako je HTC i kod novog modela zadržao 5-inčni ekran rezolucije 1.920 x 1.080 piksela kakav smo imali prilike videti i na One M9 smartphoneu. Prva primetna razlika odnosi se na odabir SoC-a, umesto Snapdragon-a 810 iz One M9 modela HTC se ovaj put odlučio za MediaTek-ov Helio X10 SoC brzine 2,2 GHz. Daljnje razlike u odnosu na One M9 model se vide u količini radne memorije koja kod One M9s modela iznosi 2 GB što je gigabajt manje nego kod One M9 modela.

HTC kod izrade One M9s modela nije samo smanjio količinu radne memorije već je istom receptu pribegao i kad je u pitanju prostor za pohranu podataka. Dok One M9 model raspolaže s 32 GB interne memorije, One M9s je dobio tek polovinu – 16 GB. Srećom, HTC je zadržao ulaz za memorijske kartice (do 200 GB) pa je početni data prostor moguće i naknadno proširiti.

Kad su u pitanju kamere, HTC je zadržao prednju UltraPixel kameru rezolucije 4-megapiksela, ali je zato smanjio kvalitet pozadinske kamere, s 20-megapiksela (One M9) na 13-megapiksela. Manju rezoluciju je "kompenzovao" dodavanjem optičkog stabilizatora slike te zadržavanjem auto fokusa i dvotonskog LED blica s One M9 modela.

Kućište je i dalje od metala, istih dimenzija i debljine kao i kod One M9 modela (144,6 x 69,7 x 9,6 milimetara), ali je sa svojih 158 grama težine gram teži u odnosu na One M9. Operativni sistem je Android, verzije Lollipop 5.1.

HTC One M9s u tajvanske prodavnice stiže 21. novembra po ceni od 390 američkih dolara. Trenutno nije poznato hoće li HTC ovaj smartphone plasirati i na ostala svetska tržišta.

Izvot: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.