Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Predstavljeni Oppo R7 i R7 Plus telefoni

Kineski pametni telefoni postaju sve veća pretnja kompanijama poput Applea, Samsunga i LG-a koji korisnike, osim snažnim hardverom, najviše privlače povoljnijom cenom u odnosu na popularnije konkurente.


Među kineskim kompanijama najpoznatija je, svakako, Xiaomi, "kineski Apple" koji je u jako kratko vreme dogurao do jedne od najvrednijih startup kompanija i zauzeo mesto među top pet najvećih mobilnih kompanija na globalnom tržištu. Osim Xiaomija, mobilnim velikanima konkuriraju i brojne druge i manje poznate kompanije, a jedna od njih je i Oppo. Na jučerašnjoj konferenciji u Pekingu Oppo je predstavio dva nova snažna pametna telefona – jedan s ekranom dijagonale pet inča, a drugi s ekranom dijagonale čak šest inča.

Rezolucija pet inčnog ekrana modela R7 iznosi 1920×1080 piksela, a istu rezolucija ima i veliki R7 Plus, s tim da se njegov šest inčni ekran proteže od ruba do ruba telefona. Oba modela dolaze s istim Qualcommovim 64-bitnim osmojezgrenim procesorom, imaju 3GB radne memorije te 16GB prostora za sladištenje podataka (Oppo R7), odnosno 32GB (Oppo R7 Plus). Rezolucija kamere na oba modela iznosi 13MP, s tim da model R7 Plus ima napredniji senzor, laserski autofokus i dvostruki blic, a treba izdvojiti senzor za otiske prstiju (samo na R7 Plus) te podršku za LTE brzine do 150Mbps. Model Plus ima bateriju puno većeg kapaciteta (što je i logično s obzirom na veći ekran) – čak 4,100 mAh, dok model R7 ima bateriju kapaciteta "samo" 2,320mAh. Što se operativnog sistema tiče, R7 i R7 Plus rade na Oppovom ColorOS v2.1 softveru koji je baziran na Androidu 5.1 Lollipop. Ovi modeli već se mogu nabaviti na kineskom tržištu (cena iznosi oko 400 dolara za R7, odnosno oko 480 za R7 Plus), a na ostalim tržištima možemo ih očekivati sredinom juna.

Izvor: balkanandroid


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.