Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Samsung Galaxy S5 ima propust kod otiska prsta?

Bezbednosna kompanija FireEye ponovo je u centru medijske pažnje – u kompaniji su, naime, otkrili da Galaxy S5 smartphone i neki drugi neimenovani Android uređaji sadrže propust koji hakerima omogućava da ukradu "zaštićene" informacije o otisku prsta.


Te informacije zatim mogu iskoristiti za kreiranje kopija otisaka prstiju, koje je zatim moguće iskoristiti za dalje napade na uređaje ciljanog korisnika i krađu njegovih podataka. 

Kada je u pitanju Samsung-ov smartphone, hakeri su u stanju da prikupe podatke o otisku direktno sa senzora za čitanje otisaka prstiju, pre nego što oni budu usnimljeni u zaštićenom formatu na telefonu. Da bi ovo uradili, potrebno je tek da na uređaj ubace specijalizovani malware.

U FireEyu kažu da su kontaktirali Samsung povodom problema, ali proizvođač smartphonea im nije javio da li će ga pokrpiti. Korisnici Androida 5.0 i novijih verziju su bezbedni.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.