Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+ zvanično predstavljeni

Samsung je zvanično predstavio svoje najnovije premium mobilne telefone Galaxy S9 i Galaxy S9+


Kao što se iz glasina do sada moglo zaključiti, ova dva uređaja velikim delom preuzimaju dizajn svojih prethodnika, kao i veličine ekrana te odnosa stranica 16:9. Galaxy S9 dolazi sa 5,8, a S9+ 6,2-inčinim ekranom, obojica zakrivljena na bokovima, sledeći tradiciju svojih prethodnika.

Razlika je vidljiva pri prvom pogledu na poleđinu. Čitač otisaka prstiju sada je smešten na logičnijem mestu, dakle ispod kamere, a veći model. Kućišta Galaxy-ja S8 dolazi sa IP68 sertifikatom otpornosti na vodu i prašinu, a sada su tu i stereo zvučnici.

Ispod haube nalaze se Snapdragon 845 ili Exynos 9810, zavisno od tržišta. Galaxy S8 donosi 4, a S9 Plus 6 GB RAM-a, dok interna memorija raspolaže sa 64 GB prostora. Ipak, za one kojima je to malo, tu je i ulaz za memorijske kartice.

Veliki naglasak ove godine je na kameri, što je bilo i za očekivati s obzirom na slogan "Camera reimagined". Za razliku od Galaxyja S9, S9+ dolazi sa dvostrukim modulom kamere.

Novost je promenjivi otvor blende, što kameru na smartfonima podiže na novi nivo. Samsumng ovu funkciju naziva "Dual apreture" (dvostruki otvor blende), jer je na raspolaganju f/1.5, što je najviše na jednom smartfonu do sada i klasičnih f/2.4.

Jedan od novih detalja je mogućnost snimanja usporenog videa je Super Slow Mo u 960 fps-a. Ipak, snimanje u ovoj brzini iznosi samo 0,2 sekunde, dakle isto kao kod Xperije. Ova funkcija ograničena je na 720p rezoluciju. Video može biti prikazan unazad, a može staviti i na zakljucani ekran, s postizanjem efekta kao npr. Instagram-ov bumerang.

Samsung Galaxy S9 i S9+ donose i animirane personalizovane emotikone, koje ćete moći da šaljete doslovno svima. Koristi predefinisane geste lica korisnika koje prepoznaje i kao takve ih ubacuje u vaš emoji.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.