Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Sony Xperia 1 premium telefon zvanično predstavljen

Sony je na MWC sajmu predstavio novi premium mobilni telefon Sony Xperia 1. Telefon donosi prvi 4K OLED ekran, dolazi u dijagonali 6,5 inča i s 21:9 odnosom stranica. Rezolucija iznosi 3,840 x 1,644 px, a tu je i podrška za HDR.


21:9 je novi format prilagođen filmovima, a i Netflix i Amazon već nude podršku za njega. Uređaj dolazi sa stereo zvučnicima i podrškom za Dolby Atmos.

Zadnja kamera donosi tri 12 MP senzora. Glavni je 1/2.6-inčni sa f/1,6 otvorom blende, a po prvi put optičku stabilizaciju, i to u kombinaciji sa poznatim Sony-evim softverskim SteadyShot rešenjem. Druga kamera je širokougaona (16mm), a treća telefoto (52mm).

Uređaj je pokretan Snapdragon-om 855 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a. Početni model dolazi sa 64 GB interne memorije, a u ponudi su i verzije sa 128 i 512 GB. Baterija dolazi sa kapacitetom 3300 mAh, koja donosi novost u vidu sporijeg noćnog punjenja, a tu je i Sony-jev Stamina način.

Kućište dolazi sa IP68 certifikatom, a ekran sada štiti Gorilla Glass 6 zaštitni sloj. Na tržištu će biti dostupan na proleće, a cena će biti objavljena naknadno.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI


SANZAJ VIŠE O PORTALU
Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail office@kupimobilni.com.
Copyright © 2007-19 kupiMobilni.com. All rights reserved.