Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Sony Xperia 1 premium telefon zvanično predstavljen

Sony je na MWC sajmu predstavio novi premium mobilni telefon Sony Xperia 1. Telefon donosi prvi 4K OLED ekran, dolazi u dijagonali 6,5 inča i s 21:9 odnosom stranica. Rezolucija iznosi 3,840 x 1,644 px, a tu je i podrška za HDR.


21:9 je novi format prilagođen filmovima, a i Netflix i Amazon već nude podršku za njega. Uređaj dolazi sa stereo zvučnicima i podrškom za Dolby Atmos.

Zadnja kamera donosi tri 12 MP senzora. Glavni je 1/2.6-inčni sa f/1,6 otvorom blende, a po prvi put optičku stabilizaciju, i to u kombinaciji sa poznatim Sony-evim softverskim SteadyShot rešenjem. Druga kamera je širokougaona (16mm), a treća telefoto (52mm).

Uređaj je pokretan Snapdragon-om 855 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a. Početni model dolazi sa 64 GB interne memorije, a u ponudi su i verzije sa 128 i 512 GB. Baterija dolazi sa kapacitetom 3300 mAh, koja donosi novost u vidu sporijeg noćnog punjenja, a tu je i Sony-jev Stamina način.

Kućište dolazi sa IP68 certifikatom, a ekran sada štiti Gorilla Glass 6 zaštitni sloj. Na tržištu će biti dostupan na proleće, a cena će biti objavljena naknadno.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.