Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Telenor investira sedam miliona evra u uvođenje 4G mreže u Srbiji

Telenor je kupio dva bloka u frekvencijskom opsegu 1800 MHz na tenderu za izdavanje dozvola za korišćenje radio frekvencija.


Na taj način ispunjeni su i zakonski preduslovi da Telenor uvede 4G u Srbiji, što se očekuje početkom maja.

Telenor se obavezao da plati sedam miliona evra za dva bloka, dok je kompanija već uplatila depozit od 1.3 miliona dinara za učešće na tenderu koji je organizovao RATEL, zvanično regulatorno telo u Srbiji.   
 
„Ova investicija će nam omogućiti uvođenje 4G mreže do početka maja 2015. Brzi mobilni internet omogućava našim korisnicima pristup najnovijim servisima. Učešće na aukciji spektra dokaz je našeg dugoročnog opredeljenja da razvijamo telekomunikaciono tržište u Srbiji. Zahvaljujući mreži vrhunskog kvaliteta koju imamo i daljom digitalizacijom društva u Srbiji, nastavićemo da radimo na stvaranju boljih prilika za sve“, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.  
 
Uvođenje 4G će se odvijati postepeno. Prvo će se proširiti u gradskim, a kasnije i u ruralnim oblastima, u skladu sa potrebama Telenorovih korisnika.

Izvor: telenor.rs


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.