Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple iPhone 12 zvanično predstavljen!

Apple iPhone 12 dolazi u 4 varijante sa podrškom za 5G. U idealnim situacijama već sada download bi trebao da meri 4 Gbps.


Prvi model telefona predstavljen večeras je naravno, osnovni iPhone 12. Novi dizajn sa ravnim ivicama, kakav smo i očekivali, omogućio je smanjenje spoljnih dimenzija uređaja uz 6,1-inčni ekran i nešto manje okvire. Manji je, lakši i tanji od iPhone-a 11. OLED ekran ostaje na snazi, ali očekivano bez ProMotion funkcije i frekvencije od 120 Hz. Povećana je gustoća piksela kao i svetlina (1200 nita).

Corning je za ovaj uređaj proizveo "Ceramic Shield", materijal sa nanokeramičkim kristalima u staklu, za još čvršće staklo otporno na oštećenja. Trebao bi da donese 4x veću šansu da iPhone 12 "preživi" pad nego bilo koji dosadašnji model. iPhone 12 biće dostupan u 5 boja. Novi čip, A14 Bionic, donosi, prvi u svetu, 5-nanometarsku tehnologiju sa 11,8 milijardi tranzistora, odnosno 40% više od prethodne generacije. Iz Applea kažu da je ovaj SoC 50% brži od prvog sledećeg konkurentskog modela.

Procesor ima 6 glavnih jezgara, 4 GPU jezgra i njih čak 16 u sklopu Neural enginea. Kad je reč o kamerama, iPhone 12 ima dve kamere (ultraširoku i običnu) sa 12 megapiksela i najvećim f/1,6. Kažu kako će posebno biti poboljšan noćni način rada za snimanje, dostupan na svim kamerama pa čak i za timelapse, kao i algoritmi mašinskog učenja koji poboljšavaju fotografije.

Novi iPhone donosi i novi sistem MagSafe, sa magnetima na zadnjoj strani za lakše spajanje sa bežičnim punjačima. Bežično punjenje od sada će biti lakše pokrenuti, a uređaj će se bolje prihvatiti i orijentisati na punjač. Isto tako na nove iPhone će se magnetima moći spojiti i dodaci poput zaštitnog kućišta, držača i slično. Tu je i sasvim novi dvostruki MagSafe punjač, za istovremeno punjenje iPhone-a i Apple Watch-a.

U sklopu svoje ekološke inicijative Apple i kod iPhone-a izbacuje punjač i slušalice iz kutije, kao što smo i znali. S telefonima će ubuduće isporučivati tek USB-C – Lightning kabal za punjenje.

Nakon osnovnog modela predstavljen je i najmanji, najlakši i najtanji 5G telefon u svetu: iPhone 12 mini. Sve karakteristike iste su kao i kod redovne dvanaestice, dok je samo ekran manji. Kućište ovog telefona biće manje od onoga kod modela 8 ili novoga SE (2020), a ekran će biti veći, pa će ljubitelji manjih uređaja svakako doći na svoje. 

Cene će biti 699 dolara za osnovni iPhone mini (64 GB), odnosno 799 dolara za iPhone 12.

Druga polovina asortimana sada već po običaju nosi naziv Pro. Kućište ovog telefona biće načinjeno od nerđajućeg čelika u četiri boje. Dolazi u dve veličine, Pro i Pro Max. Ekrani su im 6,1 i 6,7-inčni, dakle veći nego na seriji 11 Pro, uz višu rezoluciju i podršku za HDR video.

Od obične linije 12 Pro modeli se razlikuju i kamerama koje snimaju Deep Fusion snimke, na sve tri zadnje (široka, ultraširoka i telefoto 4x) pa čak i selfie kameri. Najveća prednost novih kamera je 47% veći senzor, koji uz veću f-vrednost i brži zatvarač stvara bolje noćne fotografije. Tu je i 5 puta brža stabilizacija slike, kao i prvi put snimanje fotografija u RAW formatu namenjeno profesionalcima.

Novi iPhone 12 Pro snimaće, prvi put, HDR video sa čak 60x više nijansi boja nego do sada, uz tehnologiju Dolby Vision HDR pri 4K i 60 fps. Dodatno, Dolby Vision video biće moguće direktno na iPhone-u i uređivati.

LiDAR kamera, prvi put na iPhone-u 12 Pro, poslužiće za stvaranje 3D mapa i bolje izvođenje AR aplikacija. Koristiće se i za fokusiranje fotografija i videa u mračnim uslovima snimanja.

Najmoćniji iPhone ikada, kako ga nazivaju, koštaće jednako kao i prošlogodišnja flagship linija: iPhone 12 Pro će se prodavati za 999, a Pro Max za 1099 dolara. Početni kapacitet je 128 GB.

Dva srednja iPhone-a, sa dijagonalama od 6,1 inča (iPhone 12 i iPhone 12 Pro) u prodaju će krenuti 23. oktobra, sa narudžbama otvorenima 16. oktobra. Na najmanji i najveći model moraćemo pričekati nekoliko nedelja, pa će narudžbe biti otvorene 6., a isporuke će krenuti 13. novembra.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.