Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple namerno usporio iPhone!

Testovi sprovedeni 2017. godine pokazali su da je Apple u svoje iPhone telefone namerno ugradio tajni sistem koji im smanjuje performanse, pa je italijanski sud protiv njega 2018. godine podneo sudsku tužbu.


Nakon što je iste te godine izgubio sudski spor Apple se prema očekivanjima žalio, ali italijanski sud je žalbu sada odbio, pa je presuda postala pravosnažna, što znači da će kompanija iz Cupertina morati da plati kaznu u visini od 10 miliona evra.

Nakon što su testovi ukazali da se iPhone-ovi usporavaju zbog promena implementiranih u iOS, Apple je priznao da je usporavanje performansi ugradio zbog degradacije baterija, kako bi održao autonomiju uređaja čak i kada su baterije stare.

Ubrzo nakon toga Apple je uveo promene, pa je tu praksu zamenio programom za zamenu baterija, koji omogućava korisnicima da svoju staru bateriju zamene po posebno povoljnoj ceni od 29 dolara, što je znatno manje od pune cene od 79 dolara. Pored toga, Apple ju u iOS implementirao dodatno praćenje stanja baterija, a korisnicima se sada omogućava da isključe sistem usporavanja koji se automatski pokreće kada nivo degradacije baterije postigne određenu vrednost.

Apple-u to neće pomoći u izbegavanju plaćanja kazne italijanskom sudu, koji smatra da su zbog te skrivene funkcije mnogi korisnici kupovali nove telefone kada su im pale performanse iPhone-a, što im je izazvalo dodatne troškove. 


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail office@kupimobilni.com.
Copyright © 2007-19 kupiMobilni.com. All rights reserved.