Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Samsung Galaxy S22 će imati 200MP kameru!?

Iako je Samsung Galaxy S21 nedavno stigao, već se priča o sledećem modelu – Samsungu Galaxy S22. Ako je suditi po nedavnim glasinama, ali i teaserima plasiranim od strane samog Samsung-a, ova kompanija uskoro planira da lansira 200 MP senzor, koji bi trebao da nasledi aktuelni 108 MP ugrađen u aktualni Samsung Galaxy S21 Ultra.


Pojavile su se priče da će se Samsung uskoro udružiti sa Olympus-om, kako bi dodatno poboljšao kamere i uopšteno kvalitet fotografija na svojim mobilnim telefonima. Videli smo da se mnogi drugi proizvođači odavno koriste znanjem i tehnologijom proizvođača fotoaparata kako bi poboljšali ili barem marketinški popularizovali svoje kamere pa je bilo samo pitanje vremena kad će isto učiniti i Samsung.

Huawei ima saradnju sa Leicom, a OnePlus se nedavno udružio sa Hasselblad-om. Ipak, nepoznatije i najduže partnerstvo je ono između Nokije i Zeiss-a, koje traje već skoro dve decenije.

Dalje, najnoviji događaji u tehnološkom svetu sugerišu kako je sledeći veći korak u napretku kamera na telefonima – fizičko povećanje sočiva kamere, o čemu već svedoče navodni renderi Huawei-ja P50 Pro, a kako sada stvari stoje, Samsung bi upravo na modelu Galaxy S22 mogao krenuti ovakvim putem. Ipak, prvi smartfon koji bi trebao da donese Olympus-ov potpis je navodno nadolazeći Galaxy Z Fold 3, koji bi službeno trebao da bude predstavljen u avgustu.

Na osnovu ovih najava Letsgodigital je još jednom prvi reagovao i izradio konceptne rendere Samsung-a Galaxy S22, koji bi trebao da bude predstavljen početkom 2022. godine. Prema njihovoj vizualizaciji, poleđina uređaja sadrži novi modul sa vidljivo velikim sočivom, ispod koga bi trebao da se nađe navedeni 200 MP senzor, dok se sa prednje strane ne vidi punch-hole rupica za selfie kameru, budući da bi do tada Samsung mogao usavršiti tehnologiju ugradnje kamere ispod ekrana.

Takođe, prema njihovim predviđanjima, S22 bi mogao da dobije i S-Pen olovku, budući da su se pojavila nagađanja kako je Note serija pred penzijom.

Koliko su ovi renderi realistični, za sada možemo samo nagađati, ali nam bude maštu i daju barem malo naslutiti kako bi Galaxy S22 trebao da izgleda.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.