Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple iPhone 13 zvanicno predstavljen

Apple iPhone 13 dolazi u pet novih boja, sa jačom baterijom u dve veličine: iPhone 13 i iPhone 13 mini. Ekran je 28% svetliji u odnosu na prethodne modele telefona.


Novi procesor A15 Bionic ističe se bržim izvođenjem grafičkih i zadataka mašinskog učenja, kao i uopšteno nešto bržim radom, kako to obično biva iz generacije u generaciju iPhone-a. Kad je reč o kamerama, i one su ponešto poboljšane, pa sada "hvataju" više svetla sa većim senzorima i otvorom blende. To bi trebalo da omogući još bolje noćne fotografije. Snimanje videa iPhone-om će dobiti i tehniku Cinematic mode, koja omogućava dinamičko menjanje fokusa za vreme snimanja – i to automatski, u zavisno o sadržaju koji se snima.

Podrška za 5G biće proširena na dodatne regione i telekome širom sveta. Nove baterije i pametno upravljanje energijom na iPhone-u 13 omogućiće povećanje vremena autonomije – sat i po na miniju i 2,5 sata na iPhone-u 13. Cene iPhone-a 13 kreću od 699 za mini i 799 dolara za "obični" model, kao i kod prošle generacije. Ali, početna će opcija imati dvostruko više memorije – 128 GB. Uz nju, biće dostupne varijante od 256 i 512 GB.

Apple iPhone 13 Pro ima veće i bolje kamere u odnosu na obični iPhone 13 i na prošlogodišnju generaciju. Tri kamere su i dalje prisutne na Pro modelima: 3x telefoto kamera, ultraširoka i standardna široka kamera, sve sa povećanim senzorima za bolje noćne fotografije. Sada ultraširoka kamera omogućava i snimanje makro fotografija, a sve tri kamere podržavaju pametni noćni način rada za snimanje gotovo u potpunom mraku.

iPhone 13 Pro stiže u četiri boje (nova je nebesko plava), notch je takođe manji, a ekran unapređen tako da sada podržava frekvenciju osvežavanja do 120 Hz (ProMotion, poznat sa iPad-a Pro).

I u ovom je modelu SoC A15 Bionic. Pro model dolazi u dve veličine, iste kao i prošle godine – iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Baterije će omogućiti povećanje autonomije od 1,5 sat i 2,5 sata, kod manje i veće verzije.

Kad je reč o kapacitetima prostora za skladištenje, oni će biti povećani, pa će osnovni iPhone 13 Pro i Pro Max dolaziti sa 128 GB, uz verzije od 256, 512 GB i čak 1 TB. Početna cena Pro modela biće 999, a Pro Max kreće od 1.099 dolara, kao i kod verzija 12 Pro.

Novi Aplle iPhone 13 u prednarudžbine će na odabranim tržištima krenuti od ovog petka, a u prodaju od 24. septembra.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.