Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple predstavio nove iPhone 15 mobilne telefone

Na svom jesenjem dogadjaju, Wonderlust, Apple je predstavio sledeću generaciju iPhone uređaja, Watch serije i još mnogo toga. Najnoviji premium modeli iPhone 15 nose značajna unapređenja u odnosu na svoje prethodnike.


Razlika između iPhone 15 i 15 Plus je u odeljku za prikaz i bateriju. Oba zadržavaju isti kvadratni oblik sa identičnim rasporedom tastera kao kod prethodnih iPhone uređaja. Međutim, kvadratni modul kamere sada je malo izdignut od zadnjeg panela.

Za razliku od prethodnih generacija iPhone uređaja, najnoviji non-pro iPhone 15 modeli imaju stakleni zadnji panel sa matiranim efektom koji je bio rezervisan za Pro modele. Na prednjem delu, telefoni dolaze sa Dynamic Island-om koji je uveden na iPhone 14 Pro varijantama prošle godine. iPhone 15 i 15 Plus imaju Retina XDR OLED ekrane od 6,1 i 6,7 inča sa vrhunskim osvetljenjem od 2.000 nita.

Što se tiče optike, iPhone 15 i 15 Plus imaju unapređene primarne kamere. Koriste 48MP Sony senzor (u poređenju sa 12MP na iPhone 14) uparen sa 12MP ultra-širokougaonom sočivom i dodatnom 2x telefoto opcijom. Pametni telefoni imaju 12MP selfi kameru na prednjoj strani. Najnoviji uređaji takođe dolaze sa nizom novih funkcija kamere. Korisnici više neće morati prebacivati u portretni režim jer će mašinsko učenje automatski dodavati dubinu kada detektuje subjekt.

iPhone 15 i 15 Plus dolaze sa Apple-ovim A16 Bionic procesorom koji pokreće prošlogodišnje Pro modele. Ovo je dobrodošlo unapređenje u pogledu performansi, jer su iPhone 14 modeli koristili isti procesor kao i iPhone 13. Najnoviji uređaji dolaze sa 6GB RAM-a i do 512GB interne memorije. Apple nije otkrio tačne kapacitete baterije za iPhone 15 i 15 Plus, ali se navodi da nude 26 i 20 sati upotrebe, redom.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus dolaze u bojama Pink, Zelena, Bela, Crna, Žuta i Plava. Početna cena za iPhone 15 i iPhone 15 Plus je ista kao i za njihove prethodnike, odnosno 799 dolara i 899 dolara, redom. Oba telefona će biti dostupna od 22. septembra.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.