Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

ARK Os Huawei-jev operativni sistem bolji od Androida?

Huawei je već pripremio svoj sopstveni mobilni operativni sistem koji bi se trebao naći na njegovim novim uređajima, ali i na telefonima drugih kineskih kompanija. OS koji se u Kini razvija pod imenom HongMeng, na globalnom tržištu će se verovatno zvati Ark OS, mada to još nije službeno potvrđeno.


Prema pisanju kineskog Global Times-a, tehnološke kompanije među kojima su Tencent, OPPO i VIVO poslale su već svoje stručnjake u Huawei kako bi testirali HongMeng OS, a izvori tvrde da su se svi oduševili fantastičnom brzinom operativnog sistema koji bi se osim u mobilnim uređajima mogao naći i na računarima, pa su ustanovili da je za čak 60 posto brži od obične verzije Android-a.

Huawei još nije rekao kada bi novi OS trebao da stigne na tržište, a CTO kompanije Shao Yang, rekao je da je to za sada tajna.

Sudeći prema ovome još bi moglo ispasti da će Huawei-jev OS biti bolji od Android-a, pa bi na kraju Google mogao pretrpeti štetu od američkog bana, jer korisnici nisu krvno vezani za njegov OS, već će prihvatiti i kineski ako će na njemu sve raditi savršeno.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.