Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

ARK Os Huawei-jev operativni sistem bolji od Androida?

Huawei je već pripremio svoj sopstveni mobilni operativni sistem koji bi se trebao naći na njegovim novim uređajima, ali i na telefonima drugih kineskih kompanija. OS koji se u Kini razvija pod imenom HongMeng, na globalnom tržištu će se verovatno zvati Ark OS, mada to još nije službeno potvrđeno.


Prema pisanju kineskog Global Times-a, tehnološke kompanije među kojima su Tencent, OPPO i VIVO poslale su već svoje stručnjake u Huawei kako bi testirali HongMeng OS, a izvori tvrde da su se svi oduševili fantastičnom brzinom operativnog sistema koji bi se osim u mobilnim uređajima mogao naći i na računarima, pa su ustanovili da je za čak 60 posto brži od obične verzije Android-a.

Huawei još nije rekao kada bi novi OS trebao da stigne na tržište, a CTO kompanije Shao Yang, rekao je da je to za sada tajna.

Sudeći prema ovome još bi moglo ispasti da će Huawei-jev OS biti bolji od Android-a, pa bi na kraju Google mogao pretrpeti štetu od američkog bana, jer korisnici nisu krvno vezani za njegov OS, već će prihvatiti i kineski ako će na njemu sve raditi savršeno.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI


SANZAJ VIŠE O PORTALU
Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail office@kupimobilni.com.
Copyright © 2007-19 kupiMobilni.com. All rights reserved.