Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Huawei Mate X još jedan telefon sa savitljivim ekranom

Nakon što je Samsung predstavio Galaxy Fold, Huawei je predstavio svoj savitljivi/fleksibilni telefon, pod nazivom Huawei Mate X. Telefon je predstavljen kao prvi fleksibilni model koji se savija ka spolja.


Kao što je pomenuto, Huawei Mate X se savija ka spolja, što znači da se displej obavija oko spoljnih stranica telefona kada je u sklopljenom stanju. Kada se rasklopi, pretvara se u 5,4mm tanak tablet, a na poleđini ima 11mm debelu traku koja funkcioniše kao svojevrstan držač i mesto gde su smeštena tri kamera senzora telefona. Kada se sklopi, poleđinski deo uređaja se spaja sa trakom, kako bi se formirao objedinjen oblik telefona debljine 11 milimetara.

Oba ekrana između šarke (koja se sastoji od preko 100 različitih delova) su aktivna kada je Mate X u sklopljenom stanju. Ovo omogućava obrtanje telefona, kao i korišćenje bilo koje strane u zavisnosti od potreba. Veća površina (možemo je nazvati prednjom stranom) ima dijagonalu od 6.6 inča, dok “poleđina” ima manji ekran, od 6.38 inča. Kada se uređaj rasklopi, dobija se 8-inčni 2480 x 2200p displej. Potrebno je istaći da je ekran AMOLED tipa.

Ove godine će sve biti u znaku 5G konekcija, a to znači i da Huawei Mate X podržava ovaj standard. Huawei se tokom prezentacije pohvalio ogromnim brzinama, koje omogućavaju preuzimanja 1GB sadržaja za tri sekunde. Naravno, pod pretpostavkom da provajder može da obezbedi zadovoljavajuću brzinu.

Ceo uređaj napajaju dve baterije, koje su smeštene u dve polovine telefona. Zajedno, kapacitet baterija iznosi 4500mAh. Sve ovo podržano je fenomenalnim 55W SuperCharge punjačem, koji bateriju može da napuni do 85% za 30 minuta.

Huawei Mate X na poleđini ima tri kamere, razvijene u saradnji sa kompanijom Leica. Poput onih na Mate 20 Pro modelu, i Mate X ima jedan telefoto, jedan ultraširoki i jedan širokougaoni senzor. Kompanija nije objavila specifikacije ovih senzora.

Huawei Mate X će se na tržištu pojaviti sredinom 2019. godine, po ceni od 2299 evra, a biće dostupan samo u Interstellar Blue boji.


Izvor: balkanandroid


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.