Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Huawei P Smart 2020 stiže sa manjim izmenama

Huawei je spremio novi mobilni telefon iz serije P Smart. Novi model stići će pod nazivom Huawei P Smart 2020. U odnosu na model iz 2019. godine ovogodišnji model razlikovaće se većinom po dizajnu, dok će promene u hardveru biti minimalne kako bi telefon mogao da bude plasiran sa Google servisima.


Huawei P Smart 2020 zasnivaće se na čipu Kirin 710F, bržoj UFS 2.1 memoriji (128 GB) i imaće 4 GB RAM-a. Podsetimo, prošlogodišnji model je opremljen sa čipom Kirin 710, sporijom eMMC 5.1 memorijom (do 64 GB) te ima gigabajt manje RAM-a (3 GB).

Iako bi se po dizajnu zadnje strane kućišta na prvu pomislilo kako će P Smart 2020 imati kameru više, zapravo će zadržati konfiguraciju svog prethodnika sa dve zadnje i jednom prednjom kamerom. Ovaj vizealni trik Huawei je postigao tako što je unutar pravougaonog ostrva postavio i blic koji je kod modela P Smart 2019 izdvojen.

Kako bi zadržao nisku cenu uređaja Huawei je morao da napravi i poneki kompromis – selfie kamera na novom modelu ima rezoluciju od 8 MP, za razliku od prošlogodišnjeg koji je opremljen sa selfie kamerom od 16 MP. Srećom po buduće vlasnike, Huawei nije dirao u rezoluciju zadnjih kamera, one i dalje imaju po 13 MP i 2 MP.

Huawei P Smart 2020 zadržaće i istu bateriju (3.400 mAh) i istu tehnologiju brzog punjenja (10W). P Smart 2020 mogao bi da se svidi ljubiteljima muzike u pokretu, jer je takođe zadržan i 3,5-mm audio port koji je odavno retkost na novim telefonima.

Huawei P Smart 2020 preuzeo je od svog prethodnika i 6,21“ ekran sa urezom u obliku kapljice vode. Rezolucija ekrana je 2.340 x 1.080 px. Shodno tome, unutar ekrana nema integrisanog čitača otisaka prstiju, već je isti postavljen na zadnju stranu kućišta.

Iako je 2020. godina odavno počela, Huawei će svoj novi pametni telefon iz serije P Smart isporučiti sa starijom verzijom Androida – 9.0 Pie. Uz telefon stiže i starija verzija korisničkog interfejsa EMUI - 9.1. Izvor navodi kako će Huawei P Smart 2020 biti dostupan u tri boje – zelenoj, crnoj i plavoj.

Prema izvoru, cena uređaja na evropskom tržištu bi trebala da bude između 200 i 220 evra, a kao bonus kupci će dobiti i tri meseca besplatnog korišćenja Huawei Music servisa. Kada će tačno Huawei P Smart 2020 biti službeno predstavljen nije poznato, ali izvor navodi kako ga se na evropskom tržištu može očekivati uskoro.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail office@kupimobilni.com.
Copyright © 2007-19 kupiMobilni.com. All rights reserved.