Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

IPhone 6 jeftiniji u proizvodnji od Samsung Galaxy S6 Edge telefona

Prema analizi kompanije IHS, Galaxy S6 Edge je Samsung-ov najskuplji telefon do sada - barem kada je njegova proizvodnja u pitanju.


Kako prenosi Re/code, svaki primerak Galaxy S6 Edge smartphonea Samsung mora da plati čak 290 dolara. U tu cenu je uključena proizvodnja delova i njihovo sastavljanje, a očekivano najskuplji element je zakrivljeni touchscreen, koji Samsung košta oko 85 dolara po komadu.

Sledeći najskuplji deo Galaxy S6 Edge telefona je Exynos 7 procesor, koji Samsung košta 29,50 dolara, a vredi spomenuti još i 3GB memorije, koji koštaju 27 dolara, kao i 64GB memorije za pohranu podataka, koju Samsung plaća 25 dolara.

Sa ovako visokom cenom proizvodnje, Galaxy S6 Edge je skuplji za 34 dolara u odnosu na Galaxy S5.

I ne samo to - iako ga Samsung prodaje po nižoj ceni u odnosu na konkurentske telefone iz Apple-a, Galaxy S6 Edge je skuplji za napraviti od iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus, čija proizvodnja Apple košta 247, odnosno 263 dolara, respektivno.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.