Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

LG Velvet umesto LG G9 telefona

LG je zvanično predstavio LG Velvet, mobilni telefon, koji stiže umesto očekivanog LG G9. Može li LG ovim telefonom zanimljivog dizajna i objektivno mid-range funkcija pokrenuti svoj ustajali smartphone biznis?


LG je još ranije najavio da svoju seriju G nameravaju da ugase i pokrenu nešto novo. Telefon koji je navodno zamenio LG G9 nosi ime LG Velvet.

Da li je sve u imenu pokazaće vreme, ali da ovde nije reč o nastavku serije premium telefona kakva je bila LG G porodica, jasno je na prvu loptu.

LG Velvet donosi pre svega osvežen dizajn s naglaskom na simetriju i waterdrop raspored kamera na leđima.

Metalni okvir na mestu drži dve simetrično zaobljene staklene površine napred i nazad. Napred je visoki 6.8-inčni P OLED 2460×1080 FHD+ ekran formata 20.5:9 sa čitačem otisaka ispod ekrana i urezom na vrhu u kojem je 16MP kamera.

Nazad su tri kamere. Nažalost onih nekih bitnih detalja o senzorima i objektivima za sada nema. Znamo samo da je glavna 48MP pixel binning kamera, a uz nju su još 8MP ultraširoka i 5MP senzor dubine. Otvori blende i eventualni OIS nisu za sada potvrđeni.

Ispod haube je ono što LG G9 sigurno ne bi imao – Snapdragon 765G. Reč je o mid-range čipu sa podrškom za 5G mreže, a verovatno će ponuditi više no adekvatne performanse. Uparen je sa 8GB RAM-a i 128GB proširive data memorije.

Baterija je kapaciteta 4300 mAh i podržava "brzo punjenje". Bežično se ne spominje ali se spominje službeni IP68 sertifikat vodootpornosti i MIL-STD-810G sertifikat izdržljivosti.

LG ne odustaje tako lako, pa LG Velvet ima i 3.5mm audio izlaz. Pokreće ga Android 10 i LG-ev Android skin preko njega.

Dostupan u četiri zanimljive boje LG Velvet u Koreji kreće u prodaju 15. maja po ceni od KRW 899,800 ($734).

Predstavljanje uređaja za ostatak sveta se očekuje uskoro, kad ćemo doznati i evropske cene. Iz ovoga se da iščitati cena od oko 670€, što će mnoge odmah ohladiti.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.