Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Nokia telefoni 6.2 i 7.2 dolaze na jesen

HDM Global službeno je predstavio svoje nove mobilne telefone Nokia 6.2 i Nokia 7.2 sa Android operativnnim sistemom 9.0 Pie koji će se moći nadograditi na najnoviji Android 10.


Prvi od predstavljenih mobilnih uređaja je Nokia 6.2 koji donosi 6,3-inčni PureDisplay ekran sa FHD+ rezolucijom, podrškom za HDR10 i mogućnosti konverzije iz SD u HDR sa posebnim PixelWorks procesorom.

Tu je još i Snapdragon 636 čip, 3 odnosno 4 GB LPPDDR4x RAM-a, 64 GB interne eMMC 5.1 memorije (proširive microSD karticama), baterija sa kapacitetom od 3500 mAh te senzor otisaka prstiju sa stražnje strane.

Sa zadnje strane se nalazi i trostruka kamera koja se bazira na glavnom 16-megapikselnom senzoru, sekundarnom 8-megapikselnom širokokutnom senzoru te trećem 5-megapikselnom senzoru za dubinu u fotografijama. S prednje strane nalazi se 8-megapikselna selfie kamera (ni sa zadnje ni prednje strane ne koriste se sočiva kompanije ZEISS).

Dostupan je USB Type-C priključak, zatim priključak za slušalice, kao i podrška za Bluetooth 5.0, Wi-Fi (802.11ac), GPS, GLONASS, Galileo, NFC te Qualcomm-ov apX. Verzija uređaja sa 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije u prodaju stiže sa cenom od 199 evra (Ceramic Black i Ice boje).

Drugi predstavljeni model takođe donosi 6,3-inčni FHD+ ekran sa PixelWorks procesorom i podrškom za HDR10. Tu je i Snapdragon 660 čip, 4 odnosno 6 GB LPPDDR4x RAM-a, 64 odnosno 128 GB eMMC 5.1 interne memorije te baterija sa kapacitetom od 3500 mAh.

Najveće poboljšanje u odnosu na Nokia 6.2 je fotografska komponenta. Sa zadnje strane nalazi se trostruka kamera koja se u ovom slučaju bazira na ZEISS optici i na glavnoj 48-megapikselnoj kameri, uz sekundarnu širokougaonu 8-megapikselnu kameru te 5-megapikselnu kameru za dobivanje dubine u fotografijama. Poboljšana je i prednja kamera koja se temelji na 20-megapikselnom senzoru.

Ostale funkcije što se tiče priključaka i povezivosti identične su prethodno opisanom Nokia 6.2 modelu. Nokia 7.2 u verziji sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije u prodaju stiže s cenom od 299 evra (Cyan Green, Characol i Ice boje).


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI


SANZAJ VIŠE O PORTALU
Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail office@kupimobilni.com.
Copyright © 2007-19 kupiMobilni.com. All rights reserved.