Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Objašnjeno zašto se Samsung Galaxy Note 7 samozapaljivao

Na internet stranicama kompanije Instrumental objavljena je inženjerska analiza Samsungovog ovogodišnjeg najvećeg hit telefona, i istovremeno najvećeg fijaska ove kompanije u isto vreme.


Samsung Galaxy Note 7, već i ptice na grani to znaju, povučen je ove jeseni s tržišta nakon što ih se veći broj zapalio, oštećujući pritom imovinu i povređujući ljude.

Sada je ekipa s portala Instrumental rastavila jedan funkcionalni Note 7 i analizirala njegovu unutrašnjost kako bi utvrdili šta je uzrokovalo veći broj samozapaljenja. Ispočetka je bilo jasno da je reč o problemu s baterijom – njenom izradom, lošom izolacijom, ili lošim smeštajem unutar uređaja. Inženjeri su u ovoj nezavisnoj analizi, došli do zaključka da je uzrok svega bila očigledna konstrukcijska greška.

Litijum-polimerska baterija Galaxy Notea 7 izrađena je od slojeva litijum-kobalt-oksida i grafita, koje odvajaju polimeri uronjeni u elektrolit. Direktno spajanje slojeva, kao što znamo, vodi do zapaljenja ili eksplozije. Ali zašto je do toga došlo?

Ovi inženjeri smatraju da je problem bio u smeštaju baterije u kućište uređaja. U Samsungu su očito hteli u što manje kućište ugurati što veću bateriju, ostavljajući minimalni prostor oko nje. Prilikom korišćenja i punjenja, baterija se očekivano greje, što dovodi i do povećanja njenih dimenzija. Ostavljeni prostor do kućišta očito je bio premalen (preporučje se oko 10% veličine baterije ostaviti kao prostor za širenje), pa baterije u Noteu 7 nisu imale mesta za širenje. Jednostavnom logikom zaključuje se da su zbog toga bile izložene mehaničkom pritisku, što je na kraju dovelo do oštećenja njihove unutrašnje strukture i – eksplozije.

Ova greška krši jedno od osnovnih pravila konstrukcije uređaja, kažu ovi inženjeri, da je nemoguće da se ovakav dizajn dogodio slučajno. U Samsungu su po svemu sudeći išli na rizik, gurali su tehnologiju do limita, uz nedovoljno testiranja, i rezultat je ispao katastrofalan.

Izvor: balkanandroid


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.