Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Samsung Galaxy Note 10 imaće super brzo punjenje

Kompanija Samsung je predstavila svoje nove Type-C power delivery čipove, koji će osigurati 100W brzo punjenje. Samsung Galaxy Note 10 mogao bi da bude prvi Samsungov mobilni telefon sa tom vrstom super brzog punjenja.


Samsung se do sada baš i nije mogao pohvaliti izrazito brzim punjenjem baterija svojih telefona. Do sada su zaostajali za konkurencijom poput OnePlus-a i Huawei-a. Ovogodišnji Galaxy A70 je njihov telefon sa do sada najbržim 25W punjenjem, ali to bi se uskoro moglo promeniti.

Naime, sada su predstavili svoje nove SE8A i MM101 USB Type C PD (Power delivery) čipove. Oni će omogućiti super brzo 100W (20V / 5A) punjenje. Pritom će SE8A čip biti prvi sa posebnim kontrolerom, koji će ponuditi i do sada najviši nivo bezbednosti, ali ne samo to.

Isti će, osim što će onemogućiti punjenje kad detektuje vlagu, po nivou trenutnog kapaciteta donositi odluku treba li uređaju u tom trenutku brzo ili standardno (sporo) punjenje. To bi između ostalog, trebalo produžiti vek trajanja baterije.

Biće opremljeni i memorijskim čipom, koji će omogućiti i buduća ažuriranja firmwarea za daljnje optimizacije.

SE8A PD čip je već u masovnoj proizvodnji tako da je vrlo izgledno da bi se mogao pojaviti već u Galaxy-u Note 10, koji stiže krajem leta. 

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.