Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Xiaomi Mi Mix Alpha telefon sa ekranom sa svih strana

Xiaomi jednom godišnjei lansira novi Mi Mix mobilni telefon na kojem ujedno predstavlja i najnovija dostignuća u dizajnu, ali ove godine nas je zaista iznenadio. Umesto očekivanog Mi Mix-a 4, službeno je predstavljen Xiaomi Mi Mix Alpha, uređaj poseban u svakom pogledu.


Već iz teasera se moglo razaznati da će pokrivenost ukupne prednje površine ekranom biti iznad 100%, ali Xiaomi je ovoga puta otišao korak dalje i skoro ceo uređaj "umotao" u ekran. Ukoliko u jednačinu uključimo samo prednju stranu, njena pokrivenost ekranom je 180%. Naravno, ovakav rezultat je moguć zahvaljujući činjenici što se ekran nalazi i na ivicama, i na poleđini. Preostalih 20% otpada na fiksni deo na kojem se nalaze kamere.

Ovaj model dolazi sa in-screen čitačem otisaka prstiju, a nema spoljnog zvučnika. Zamenjuje ga ekran koji proizvodi zvuk, koristeći se odavno već poznatim piezoelektričnim efektom. Slično kao na prvom Mi Mixu i Huawei-ju P30 Pro.

Koja i kakva će tačno biti uloga ovog i ovakvog ekrana, ostaje za videti, ali za sada znamo da će na njegovim rubnim delovima biti prikazivana obaveštenja, a verovatno i statusne trake. Takođe, zadnji deo će sadržavati AI algoritme za prepoznavanje ključnih scenarija, ali i za okidanje nikad boljih selfija.

Naime, uređaj poseduje kameru sa ogromnim 1/1.33“ senzorom sa Tetracell, odnosno poznatom Pixel Binning tehnologijom, koja će praviti 27 MP fotografije, a sama fizička veličina senzora će osigurati još bolje uslove u lošijim svetlosnim uslovima. Ispod glavne, nalazi se i 20 MP ultra-širokougaona kamera, dok je treća 12 MP telefoto kamera.

Naravno, Xiaomi Mi Mix Aplpha pokretan je Snapdragon-om 855+, a donosi i 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 4050 mAh, uz podršku za 40W brzo punjenje.

E sad, najzanimljiviji deo ove priče je cena od, ni manje ni više nego 20.000 juana, odnosno oko 2,555 EUR. Dakle, ovaj uređaj je za trećinu skuplji od Samsung-ovog Galaxy Folda ili Huawei-ja Mate X, ali za razliku od njih, ne možete ga "rasklopiti".

U prodaju stiže krajem godine. U Xiaomi-ju ističu da je uređaj, odnosno ekran zaštićen safirnim slojem koji osigurava dodatnu čvrstoću, no svakako će biti zanimljivo videti kako će izgledati nakon prvog pada.


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.