Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Apple iPhone 13 vraća čitač otiska prsta

Kako je poslednja verzija iPhone-a ostala bez in-screen čitača otisaka prstiju. To posebno frustrira u uslovima kada korisnici nose maske jer biometrija lica kakvu koristi iPhone ne funkcioniše u tim uslovima.


U ovakvoj situaciji kao najbolja i jedina logična biometrijska zaštita pokazao se čitač otisaka prstiju, a njihova najnovija generacija je napredovala do nivoa u kojoj praktično više nema razlike u odnosu na stare kapacitivne čitače. 

Upravo zbog toga bi Apple na iPhone-u 13 mogao da vrati Touch ID kao primarnu biometrijsku zaštitu, barem ako je verovati najnovijim glasinama.

Time bi se prevladao problem skeniranja lica pri nošenju maski, ali u ovom trenutku je teško reći hoće li 3D kamera ostati.

Naime, nemoguće je proceniti do kada će pandemija trajati, ali prema glasinama takođe kruže, iPhone bi se (tek) sledeće godine napokon mogao rešiti zuba i za prednju kameru koristiti samo punch-hole rupicu, po uzoru na današnje Android-e.

Ukoliko su ove glasine istinite, svakako pozdravljamo povratak Touch ID sistema na iPhone, jer je dokazano najpraktičnija i izuzetno bezbedna biometrijska zaštita. Koliko je u svemu ovome istine, videćemo na jesen.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.