Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Huawei poseduje zalihe čipova za naredne dve godine

Najnovija odluka američkie vlade u velikoj meri je onemogućila Huawei-ju nabavku čipova u kojima se nalazi američka tehnologija ili čipova koji su proizvedeni koristeći mašine bazirane na američkoj tehnologiji.


Nikkei Asian Review spominje informaciju kako je Huawei navodno akumulirao zalihu čipova koji sadrže američku tehnologiju koje bi mogle potrajati do dve godine. Pritom se ne misli na čipove za mobilne uređaje jer zalihe pretežno čine Intel-ovi procesori za servere i Xilinx programabilni čipovi za data centre i bazne stanice.

Upravo zbog ovog poslednjeg Huawei je posvetio veliku pažnju kupovini Xilinx čipova s obzirom da se tržište nalazi u prelaznoj fazi što se tiče implementacije 5G mreža. Čipovi kalifornijske kompanije neophodni su za poslovanje kompanije koja je još uvek jedan najveći proizvođač telekomunikacione opreme na svetu, s obzirom da HiSilicon čipovi još nisu blizu Xilinx čipovima što se tiče funkcionalnosti.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.