Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Samsung Galaxy Note 20 i Note 20 Ultra službeno predstavljeni

Samsung je na svom online Unpacked eventu predstavio novu generaciju Galaxy Note mobilnih telefona. Prikazani su Samsung Galaxy Note 20 i Samsung Galaxy Note 20 Ultra.


Telefoni dolaze u prepoznatljivom četvrtastom kućištu kao i prethodne generacije, uz izuzetno tanke ivice kućišta, tako da praktično celu prednju površinu zauzima ekran.

Premium model, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, dolazi sa 6,9-inčnim AMOLED ekranom i 120 Hz stopom osvežavanja. U njemu se nalazi i novi ultrazvučni čitač otisaka prstiju, a rezolucija iznosi 1440 x 3200 px, a na vrhu je ostala punch-hole rupica za selfie kameru.

Uređaj pokreće Exynos 990 7nm procesor na taktu 3,0 GHz, a radna memorija dolazi u 8 i 12 GB varijantama i sa 256, odnosno 512 GB interne memorije. Naravno, tu je i podrška za 5G mreže.

Kad je kamera u pitanju, Note 20 Ultra donosi izmenjeni modul kamere u odnosu na Galaxy S20 Ultra, ali koristi otprilike istu tehnologiju. Primarna kamera sadrži 108 Mp senzor, ultraširokougaona 12 MP, a tu je i 12 MP telefoto kamera sa 5X optičkim povećanjem koristeći tehnologiju periskopskih sočiva. Koristeći se dodatkom digitalnog zooma, može postići do 50X povećanje.

Video kamera može da snima 8K video, a tu je i sada već uobičajena optička stabilizacija.

Uređaj dolazi sa 4500 mAh baterijom, što je 200 mAh više nego kod prethodnika, ali ipak 500 mAh manje nego na modelu Galaxy S20 Ultra. U kutiji dolazi i 20W brzi punjač, ali ovde ne postoji opcija kupnje jačeg 45W punjača iz jednostavnog razloga jer neće ništa brže puniti. Tu je i 15W bežično punjenje, te 9W reverzibilno punjenje.

Novost je i poboljšana S-Pen olovka koja sada donosi realističniji osećaj kod pisanja po ekranu, a poboljšana je i responzivnost.

Najzanimljivi deo svakako je cena. Naime, Samsung Galaxy Note 20 Ultra prodavaće se po astronomskih 1266 evra za 256 GB model, što je vidljivo više od Note-a 10+ kad se pojavio u prodaji.

Kad je manji model u pitanju, dakle Samsung Galaxy Note 20, treba reći da dolazi sa potpuno ravnim ekranom, što će ceniti svi oni kojima ne leži zakrivljeni. Uređaj je nešto manjih dimenzija, pa tako i ekran dolazi sa dijagonalom od 6,7 inča, što je manje od Ultre, ali ipak osetno više od prethodnika koji je ima 6,3“.

Tehnologija izrade ekrana je ista, ali mu nedostaje podrška za 120 Hz stopu osvežavanja, tako da ćete se morati zadovoljiti sa standardnih 60 Hz. Uz skoro potpuno isti hardver, ovaj uređaj ima i nešto manju bateriju, tačnije 4300 mAh.

Razlika je i u kameri. Primarni senzor donosi 12 MP, dok telefoto kamera ima 64 MP i 3X optičko povećanje. Istom logikom kao i Ultra model, postiže i 30X digitalno. Tu je još i 12 MP ultraširokokutna kamera, kao i snimanje 8K videa.

Cena telefon će na EU tržištu iznositi 950 evra.


Izvor: Samsung/itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.