Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Samsung ponovo pri po prodaji mobilnih telefona

U poslednjem kvartalu prošle godine, Apple je postao prvi proizvođač smart telefona na svetu, prestigavši po isporukama Samsung, ali prema najnovijim izveštajima njegova vladavina nije dugo trajala, jer se južnokorejska kompanija vratila na prvo mesto.


Prema predviđanjima tržišnih analitičara TrendForcea, Apple je u poslednjem kvartalu 2020. dosegao plafon po isporukama telefona i nakon toga je počeo da posrće, pa njegovi uređaji sada čine 15,8 posto udela na globalnom tržištu, dok je Samsung vratio stvari na staro i u prvom kvartalu 2021. ostvaruje 18,1 posto udela. 

Razlog tome je što je većina fanova Apple-ovih telefona već pokupovala uređaje iz serije iPhone 12, što je pružilo konkurentima poput Samsung-a da povrate izgubljene udele.

Takođe je zanimljivo da analitičari predviđaju kako će Apple-ov udeo biti vrlo blizu udelima kineskih proizvođača poput Oppo-a i Xiaomi-ja, jer će obje kompanije preći 15 posto udela na tržištu.

TrendForce očekuje da će globalna isporuka pametnih telefona dostići brojku od 342 miliona jedinica, što je povećanje od 25 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine, ali za 6 posto manje od četvrtog kvartala 2020.


Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.