Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Baterija telefona traje duže ako...

Stručnjaci Battery University-ja naučno su dokazali da, ako pratite ove savete, baterija mobilnog telefona trajaće vam duže.


Prema istraživanju koje je obavila pomenuta kompanija, Litijum-jonske i litijum-polimerske baterije, koje se najčešće koriste u savremenim mobilnim telefonima, uređajima i gedžetima nisu otporne na "stres", a neke od svakodnevnih navika upravo to čine baterijama - "stresiraju" ih. Usled velikog stresa baterije gube kapacitet i postaju kraćeg operativnog vremena.

Da biste što duže imali kvalitetnu bateriju pratite sledeće savete:

1. Ako ste napunili bateriju, isključite je s punjača - uštedećete malo novca koji biste potrošili za struju, daćete doprinos očuvanju planete i bateriju ćete izložiti manjem stresu.

2. Punite bateriju kad stignete - ne čekajte da se isprazni.

3. Prekinite punjenje pre 100 odsto napunjenosti - učinićete uslugu bateriji.

4. Ne izlažite telefon velikoj toploti, ali ni preteranoj hladnoći - čak i Apple u iPhone uputstvu preporučuje korisnicima da tokom punjenja skinu zaštitne maske i futrole, kako bi se materija oslobodila viška toplote lakše.

Izvor: mondo


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.