Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Sammsungov Tizen stiže i na Evropsko tržište

Početkom ove godine Samsung je nakon višemesečnih priprema konačno i službeno predstavio smartphone pokretan Tizen operativnim sistemom – Tizen Z1.


Čini se kako je prihvaćenost istoga i više nego dobra, (samo u Indiji tokom prvog meseca prodaje je prodato više od 100.000 uređaja) jer je Samsung ove godine odlučio na tržište izbaciti i nasledni Z2 model.

Kako se trenutno šuška ne samo da će Samsung izbaciti novi model, nego će Z2 biti moguće kupiti i na ostalim svetskim tržištima, poput SAD-a, Kine, Rusije, Koreje i Malezije i na nama najzanimljivijem tržištu – evropskom. Što se tiče samih specifikacija za sada nema previše otkrivenih detalja, "zna se" samo kako će Z2 model pokretati četverojezgreni SoC (32-bit) u saradnji sa 1 gigabajtom RAM-a.

Dalje korejski izvori tvrde kako će PLS TFT-LCD ekran (nepoznate dijagonale) imati rezoluciju od 960x540 piksela i kako će uređaj biti napajan potrebnom energijom pomoću baterije kapaciteta 2.000 mAh. Naravno uz najnoviju verziju Tizen OS-a stići će i najnovije korisnički interfejs. Ako su izvori u pravu na tržištu ga možemo očekivati u drugom delu ove godine.

Izvor: itvesti


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.