Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Xiaomi Black Shark 2 telefon za ljubitelje igara

Xiaomi je predstavio svoj novi mobilni telefon Black Shark 2, namenjen ljubiteljima igara.


Srce Black Sharka 2 je Qualcommov Snapdragon 855 čip s Adreno 640 grafikom, a tu je i 6,39-inčni AMOLED ekran s rezolucijom od 2340 x 1080 piksela u 19,5:9 formatu. Xiaomi se pohvalio kako ovaj ekran donosi najbrži odziv na tržištu s vremenom odaziva od 43,5 milisekundi (za poređenje, vrijeme odaziva Samsung Galaxy S10 iznosi 60 milisekundi, dok iPhone ima vrijeme odaziva od 45 milisekundi).

Tu je i od 6 do maksimalno 12 GB LPDDRX RAM-a te od 128 do maksimalno 256 GB interne UFS 2.1 memorije za skladištenje podataka.

Za stabilnost telefona pri najvećim opterećenjima brine se vodeno hlađenje treće generacije, koje je u stanju rashladiti procesor na 14 stepeni manju temperaturu u odnosu na prethodne generacije toga sistema.

Maksimalne performanse iz ugrađenih hardverskih komponenti izvlače se pomoću načina rada uređaja poznatog kao Ludicrous, posebno prilagođenog igrama. Black Shark 2 ima bateriju s kapacitetom od 4000 mAh koja donosi podršku za brzo punjenje bazirano na Quick Charge 4.0 tehnologiji.

Xiaomi je mislio i na položaj antena koje neće gubiti signal kada korisnik uzme uređaj u ruke i započne s igranjem. Posebno dugme služi za deaktivaciju notifikacija i istovremenu aktivaciju optimizacije procesora za najpopularnije igre. Vrijedi spomenuti USB Type-C priključak i podršku za Bluetooth 5.0, Dual GPS te senzor otisaka prstiju smješten ispod ekrana.

Fotografska komponenta sa stražnje strane donosi primarnu 12-megapikselnu kameru te sekundarnu 12-megapikselnu telephoto s 2x zumiranjem. S prednje strane nalazi se 20-megapikselna selfie kamera.

Cijena Black Sharka 2 kretaće se od 475 do 625 američkih dolara od količine RAM-a i interne memorije.


Izvor: balkanandroid


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.